Het dorp laat van zich horen en wil graag, maar natuur zit Belt-Schutsloot in de weg: 'Er ontstaat wel enig perspectief voor woningbouw'

Het liep niet bepaald storm – wellicht was een EK-voetbalwedstrijd er mede debet aan – maar wat er leeft in Belt-Schutsloot werd vrijdagavond door een ‘handvol’ dorpelingen snel duidelijk gemaakt. Jongeren verlaten noodgedwongen het dorp, omdat er geen betaalbare starterswoningen worden gebouwd. Ze wijken uit naar omliggende kernen of zoeken een huis in bijvoorbeeld Steenwijk of Meppel.

De gemeente, Wetland Wonen en de Politie waren vrijdagavond naar Belt-Schutsloot gekomen om in gesprek te gaan met dorpsbewoners.

De gemeente, Wetland Wonen en de Politie waren vrijdagavond naar Belt-Schutsloot gekomen om in gesprek te gaan met dorpsbewoners. Sieb van der Laan

De noodkreet van de jongeren werd geslaakt op een bijeenkomst voor het dorpshuis waar vertegenwoordigers van onder meer de gemeente Steenwijkerland, de politie en Wetland Wonen in gesprek gingen met dorpsbewoners. Het doel van deze bijeenkomsten, waarvan er nog meer volgen in andere kernen van Steenwijkerland, is om te peilen wat er leeft in de dorpen en om samen te zoeken naar oplossingen.

Perspectief voor woningbouw

Nieuws

menu