Het geheime recept van de Blokzijler Brok gaat over naar vijfde generatie

Het bakkersechtpaar Joop en Aukje Prins uit Blokzijl, gaat na 35 jaar stoppen met het bakken van de Blokzijler Brok. Het is hun jongste zoon Rutger die het stokje overneemt. Hij is de vijfde generatie Prins die als bakker werkt.

Joop en Aukje Prins hebben met veel plezier de Blokzijler Brok gebakken en geven het bedrijf door aan hun jongste zoon.

Joop en Aukje Prins hebben met veel plezier de Blokzijler Brok gebakken en geven het bedrijf door aan hun jongste zoon. Foto: Aangeleverde foto

Joop en Aukje willen het wat rustiger aan doen. Hij is 73 jaar, zij 70. Op de vraag wat ze nu gaan doen is het antwoord van Joop: „Niks.” Dat ligt wat genuanceerder blijkt. Niks bestaat voor Joop Prins uit het, samen met Aukje, nog een dag per week rondbrengen van de Blokzijler Brok naar de klanten in de omgeving. „En op de productiedag nog een paar uur inpakken van de koek. Maar bakken ga ik niet meer doen, dat gaat onze zoon helemaal overnemen”, zegt hij.

Nieuws

Meest gelezen