Het is het jaar van otter en dat laten ze in De Weerribben niet ongemerkt voorbij gaan. Het zeldzame dier staat in de spotlights tijdens een speciale dag

Twee otters. Foto: De Fûgelhelling

Staatsbosbeheer houdt tijdens de herfstvakantie op dinsdag 19 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur een speciale otterdag.

2021 is het jaar van de otter. ‘In 2002 werd de visotter geherintroduceerd in Nederland en dat gebeurde in De Weerribben. Wie meer wil weten en leren over dit dier is welkom. Er worden excursies door De Weerribben georganiseerd per boot en SUP, er zijn lezingen en er worden films gedraaid over de otter’, vertelt Marline Wennink van het bezoekerscentrum in Ossenzijl.

Ottermobiel

Op de otterdag is het voor de jongere kinderen mogelijk om de elfendeurtjesroute te lopen. ‘De elfjes spelen graag met de otters die in De Weerribben wonen. Voor de oudere kinderen komt de ottermobiel van otteropvang De Rietnymf en kunnen de kinderen hun ouders meenemen op het Zompie’s Zoekpad om otter Glanspels te bevrijden. Voor de volwassenen zijn er speciale lezingen over de otter te volgen. In het bezoekerscentrum zelf is er op de otterdag een otterquiz, waarbij een otterprijzen te winnen valt.”

Nieuws

menu