Het is nog niet vertrouwd, maar eerste waaghalzen gaan toch het ijs op. En dat levert prachtige beelden op van De Weerriben bij Kalenberg: 'Ze zijn niet te houden! De echte schaatsfans' | VIDEO

Ondanks alle waarschuwingen van de instanties dat het ijs nog niet vertrouwd is, gaan de schaatsliefhebbers het toch proberen. Foto: Wilbert Bijzitter

Het ijs was gisteren nog akelig dun. Toch zochten een aantal waaghalzen het ijs van De Weerribben bij Kalenberg op. En dat leverde een prachtig filmpje van fotograaf Wilbert Bijzitter op.

Gemeente, politie en hulpdiensten waarschuwen vandaag voor de slechte kwaliteit van het natuurijs in de gemeente Steenwijkerland. De ijsdikte is op veel plaatsen veel te dun. Ook de ijsbanen zijn nog niet geopend.

Voor een aantal waaghalzen is risico van het het dunne ijs geen probleem. Zij stonden gisteren al op het ijs en dat levert ondanks het gevaar wel hele mooie beelden op. „Ze zijn niet te houden! De echte schaatsfans. Echt natuurijs! Tientallen zwieren door de Weerribben ondanks alle waarschuwingen van de instanties dat het nog niet vertrouwd is. Het levert in ieder geval wel prachtige plaatjes op”, aldus Wilbert Bijzitter.


Nieuws

menu