Het is vandaag mijn eerste Moederdag! | Dagboek van Ella van Beek, beheerder van het Kalenberger Gemeenschapshuis

Ella van Beek.

Ella van Beek. Foto: Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven, in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig? Deze week Ella van Beek uit Kalenberg. Zij beheert, samen met haar man Justin, sinds 1 mei het Kalenberger Gemeenschapshuis.

Woensdag 10 mei

Mijn dag begint vroeg. Ons zoontje Levi is vroeg wakker, dus naar beneden kleren aan en samen ontbijten. Om 8.30 uur gaat hij weer naar bed en is het tijd voor mij om het huishouden even te doen. Als hij wakker wordt even langs oma en dan gauw weer naar huis. Ik moet vandaag werken van 13.00 tot 18.00 uur. Op het parkeerterrein van mijn werk de grote wisseltruc met oma, die haalt Levi elke woensdagmiddag op.

Om 18.00 uur een belafspraak met de krant en dan gauw naar huis. Helaas, mijn band is lek, dus dan maar wachten op een lift. Thuis aangekomen samen eten en veder hoeven wij vanavond helemaal niks, dus op de bank met een filmpje.

Donderdag 11 mei

De dag begint weer vroeg. Vandaag ben ik vrij en kunnen we lekker rustig aan doen. Nadat ik Levi weer op bed heb gelegd voor zijn slaapje kan ik even een wasje draaien voor het Kalenberger Gemeenschapshuis, het K.G.H.. Er staat nog een aantal grote avonden gepland in Gemeenschapshuis. Die ga ik vast even voorbereiden op papier. Levi weer uit bed gehaald. Samen gaan wij even naar het K.G.H. om de voorraad te checken. Er moeten even spulletjes bijkomen dus die gaan wij meteen even halen uit de winkel.

Justin komt om 17.30 uur thuis en gaan we samen eten. Na het eten het bed-ritueel en ik maak mij klaar om een avondje te gaan sporten. Alweer een dag voorbij.

Vrijdag 12 mei

Vandaag moet ik werken van 09.00 tot 13.00 uur. Voor het werk breng ik Levi naar de opvang toe. Zodra ik vrij ben nog even de stad in. De rest van de middag heb ik voor mezelf. Tijd om even alles goed te kunnen poetsen! Om 17.30 uur komen Justin en Levi thuis. Samen eten daarna nog even langs het K.G.H. om alles klaar te zetten voor de dartvereniging van vanavond. Levi kan daarna naar bed. Justin zit bij de dartsvereniging, dus die is vanavond in het K.G.H.. Ik kijk nog een filmpje en ga op tijd naar bed.

Zaterdag 13 mei

Op tijd uit bed, want vandaag moet ik werken van 09.00 tot 17.00 uur. Zodra ik klaar ben gauw naar huis waar Justin en Levi op mij zitten te wachten met een lekkere barbecue. Daarna samen nog even langs het K.G.H. om alles weer op te ruimen van de dartvereniging. Vaatwasser aan, wc’s schoon, doekje over de tafel en een wasje draaien. Dan brengen wij Levi naar bed en gaan wij samen nog even veder met het voorbereiden van de avonden die nog gaan plaats vinden. Alle boodschappen op papier gezet en bedacht hoe wij alles gaan klaar zetten. Dat scheelt ons dan weer een hele hoop tijd.

Zondag 14 mei

Het is vandaag mijn eerste Moederdag! Justin en Levi komen mij een kopje koffie op bed brengen samen met een paar cadeautjes. Levi heeft een mooie sleutelhanger gemaakt op de kinderopvang en ik heb een prachtige puzzel gekregen van een foto van Levi! Na Levi zijn slaapje gaan wij langs oma om daar even een kopje koffie drinken. In de middag nog even langs opa en oma voor een taartje en wat eten. Na het eten gauw naar huis, Levi op bed en wij lekker op de bank met een filmpje.

Maandag 15 mei

Vandaag ben ik vrij, dus we beginnen de dag lekker rustig. Zodra Levi op bed gaat voor zijn eerste slaapje maak ik me klaar voor de dag. Nog even wat huishouden en de schone was klaarzetten voor het K.G.H.. Zodra Levi wakker wordt, gaan we naar het K.G.H. toe om de was op te ruimen en nog even de keuken schoon te maken. Vanavond is er een vergadering, dus ik zet alvast de kopjes klaar op tafel. ‘s Middags gaan we nog even de stad in en langs de supermarkt. Dan is het tijd voor het maken van het avondeten, snel eten en omkleden.

Ik ga naar het K.G.H. toe en zet de koffie en thee klaar. Om 20.00 uur begint de vergadering. Koffie en thee inschenken en even verder met opruimen in de keuken. Na de vergadering wordt er nog even wat gedronken en nagepraat. Om 22.00 uur is iedereen weg en zet ik alles in de vaatwasser en doe alvast even een rondje langs de wc. Tijd om naar bed te gaan.

Dinsdag 16 mei

Vandaag moet ik werken van 09.00 tot 18.00 uur. Eerst samen ontbijten, kleren aan en dan breng ik Levi naar de opvang. Als ik vrij ben snel naar huis eten en klaar maken voor weer een vergadering vandaag. Ik ruim de vaatwasser uit van de dag ervoor en zet de koffie en thee samen met de kopjes op tafel. Deze vereniging heeft mij verder niet nodig en sluit ‘s avonds zelf af. De volgende dag zorg ik ervoor dat alles weer netjes klaar staat.