Het leven van de Rietsnijder: Vaartocht door de rietlanden

De grote riestschoven staan klaar om vervoerd te worden naar de opslagplaats.

De grote riestschoven staan klaar om vervoerd te worden naar de opslagplaats. Foto: Staatsbosbeheer

Vanuit het bezoekerscentrum van Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseert Staatsbosbeheer vaartochten door de rietlanden. In een overdekte rondvaartboot voert de schipper gasten mee door het prachtige rietlandschap. Daar wordt volop gewerkt door de riettelers die in deze periode het riet snijden.

Als het riet is gesneden worden er dikke bossen van die veldbossen worden genoemd. Deze veldbossen worden aan de waterkant neergezet voor het vervoer per boot naar de opslagplaats. Daar wordt het riet opnieuw gebonden tot handelsbosjes, met een specifieke omvang.

In deze tijd is het prachtig om door de velden te varen vanwege de mooie vergezichten, met het gele rietland en de blauwe lucht die mooi tegen elkaar afsteken en een heel speciale sfeer geven. Ook de vogels zijn teruggekeerd en laten hun zang horen en baltsvluchten zien. Kortom de natuur komt in zijn volle glorie weer tot leven.

De vaartochten zijn op zaterdag en zondag en worden tot en met 10 april georganiseerd in Bezoekerscentrum de Weerribben aan de Hoogeweg 27 in Ossenzijl. De afvaart is om 13.00 uur en de tocht duurt anderhalf uur.

Kosten: € 17,50 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen

Aanmelden kan via het Bezoekerscentrum de Weerribben Telefoon: 06-537 84 651 / 088 – 284 3470 of per email: Weerribben@staatsbosbeheer.nl

Via de facebookpagina van Staatsbosbeheer Weerribben is ook informatie te vinden over de activiteiten die georganiseerd worden.