Het vaccineren bij Nieuw Clarenberg verliep voorspoedig: 'Spannend, maar iedereen is zich ervan bewust dat we het voor elkaar doen'

Een auto van de dokterswacht die de vaccinaties kwam brengen voor het gebouw van zorggroep Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Foto: René Wiegmink

Het toedienen van coronavaccins bij bewoners van woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove is vrijdag goed verlopen.

Tegen 11.00 uur arriveerde een mobiel vaccinatieteam bij het woonzorgcentrum in Vollenhove. In totaal worden in de regio zo’n 3500 vaccinaties toegediend aan kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in de regio’s Zwolle, Flevoland en Hardenberg, die onder de huisartsenzorg vallen.

Ze krijgen het Moderna-vaccin toegediend. Elk mobiel vaccinatieteam bestaat uit een huisarts, twee doktersassistenten en een chauffeur.

‘Spannend’

Visite-teamassistent Wim Verbaan vertelt dat het vaccineren bij Nieuw Clarenberg goed is verlopen. „De manager had alles goed georganiseerd. De meeste bewoners waren blij dat ze nu via deze vaccinatie beschermd zijn tegen corona. Een enkeling vond het een beetje spannend. Maar iedereen is zich ervan bewust dat we het voor elkaar doen, anders is corona niet onder controle te krijgen. En dat is het belangrijkste.”

Een werkgroep heeft deze operatie, die twee weken duurt, zorgvuldig voorbereid. ,,Het is een prachtige samenwerking tussen de betrokken zorginstellingen, huisartsenorganisatie Medrie, huisartsen en apothekers”, klinkt het.