Honderd jaar geleden legde Pé Vredenburg de fundering voor wat zou uitgroeien tot een duurzaam topbedrijf. Installatiebedrijf Vredenburg stapt vol vertrouwen de toekomst in

Wat overheerst in de historie van het honderdjarige installatiebedrijf Vredenburg uit Steenwijk? Dat is de tevredenheid, de menselijke maat, het sociale aspect, het vooruit kijken en de innovaties, zeg maar het meegaan met, en zelfs vooruitlopen op, nieuwigheden.

Op deze foto uit 1924, twee jaar na de oprichting, poseert Pé Vredenburg met personeel en een prachtige motorfiets voor zijn bedrijf.

Op deze foto uit 1924, twee jaar na de oprichting, poseert Pé Vredenburg met personeel en een prachtige motorfiets voor zijn bedrijf. Foto: Vredenburg

Natuurlijk, het ging niet altijd voor de wind. Er hebben zich slechte periodes afgespeeld, tijdens de wereldcrisis 2008-2012. Er moesten mensen ontslagen worden. Maar kijk nu, tien jaar later, anno 2022 en je ziet een op en top gezond bedrijf, dat blakend van zelfvertrouwen de tweede eeuw van zijn bestaan in gaat. Dit jaar, op 4 mei, bestaat Installatiebedrijf Vredenburg in Steenwijk exact honderd jaar. Zover zou de toen 24-jarige Pé (Petrus Johannes Hermanus) Vredenburg (in 1898 geboren in de Molenhoek) niet hebben gedacht, toen hij op 4 mei 1922 zijn bedrijf als Koperslager, Lood- en Zinkwerker en Rijwielhandel met Reparatie-inrichting begon.

Nieuws

menu