Honderd jaar geleden startte Henk Bouma slagersbedrijf op Thij. Slager Bouma is ijzersterke eeuwling

De aanleiding om een slagersbedrijf te beginnen was geen fijne: Hendrikus Petrus (Henk) Bouma had in de eerste jaren van de vorige eeuw een café en een boerderij in De Blesse, toen al zijn koeien door mond-en-klauwzeer overleden. Het was voor hem het signaal het roer helemaal om te gooien. Hij begon een slagerij op Thij. Ervaring met koeien had hij immers voldoende en handeldrijven zat hem in de genen. De kalender stond op 3 april 1922. Deze maand is het precies een eeuw geleden dat de slagerij zijn deuren opende.

Drie generaties slager Bouma, met van links naar rechts Martijn, Devin en Henk Bouma.

Drie generaties slager Bouma, met van links naar rechts Martijn, Devin en Henk Bouma.

H.P. Bouma (‘koopman te Thij’) ging voortvarend te werk, want binnen tien jaar na de start had hij op dezelfde plaats aan de Oldemarktseweg een splinternieuwe winkel en woning gebouwd. Hij sloot daartoe in 1931 een hypothecaire lening van 1500 gulden af die, volgens de papieren, in juli 1945 in zijn geheel was afgelost. De winkel zou een eeuw lang op hetzelfde adres gehuisvest blijven.

Nieuws

menu