Honderdjarige De Woldklank nog altijd een ‘hechte club’. Christelijke brassband houdt 15 april jubileumconcert en receptie

De christelijke brassband De Woldklank in Steenwijkerwold bestaat dit jaar precies een eeuw. Dit unieke jubileum wordt op zaterdag 15 april gevierd met een jubileumconcert in de Protestantse Kerk in Steenwijkerwold, dat om 19.30 uur begint. Aansluitend wordt ‘aan de overkant’ een receptie gehouden in Hoogthij, waar de Woldklank-familie kan worden gefeliciteerd met het 100-jarig bestaan.

Een recente foto van De Woldklank.

Een recente foto van De Woldklank. Foto: Aangeleverd

Begonnen als fanfarekorps is De Woldklank in april 1979 een brassband geworden, waarvan de 24 leden elke woensdagavond in Hoogthij trouw bijeen komen voor de wekelijkse repetitie. „We vormen een hechte club”, constateert voorzitter Albert Bosscha, die ook zelf jubilaris is. De in Tuk woonachtige Bosscha is namelijk 25 jaar voorzitter en inmiddels tevens 50 jaar lid van de vereniging. Bosscha, in het dagelijks leven directeur van basisscholen in Dwingeloo (al 20 jaar) en Diever (15 jaar): „We mogen blij en tevreden zijn, dat we in een gezellige sfeer wekelijks muziek kunnen blijven maken. Bedenk hierbij, dat veel jeugd deze regio verlaat en het daarom lastig is om het ledental op peil te houden.”