Horeca waarschijnlijk nog langer gesloten: 'Iedereen baalt er van'

Michiel Sweere, bestuurder bij Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenwijkerland, voorafgaand aan de persconferentie: 'Wat we niet adviseren is tegen de maatregelen ingaan, je kan het er mee eens zijn of niet mee eens zijn, maar dat is geen goed idee'.

De uitgelekte informatie over wat er vanavond tijdens de coronapersconferentie zal worden verteld roept veel reacties op. Zo ook bij Michiel Sweere, bestuurder bij Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenwijkerland. „Iedereen baalt er van. Wat dat betreft is de lijn in Steenwijkerland niet anders dan in de rest van Nederland. Wat we niet adviseren is tegen de maatregelen ingaan, je kan het er mee eens zijn of niet mee eens zijn, maar dat is geen goed idee”, zegt hij voorafgaand aan de persconferentie.

„We snappen de emotie van de mensen absoluut, ik zou zelf ook graag open gaan, maar het is een keuze voor ieder voor zich. Je merkt wel dat het publieke draagvlak afneemt. Ook bij lokale overheden en provinciale overheden begint veel weerstand te komen tegen de lockdown”, merkt Sweere. „We hopen dat dat signaal ook wordt opgepakt door de landelijke overheid.”

Routekaart

Het is wel de mening van Koninklijke Horeca Nederland dat het mogelijk is om veilig open te kunnen. De organisatie heeft een zogeheten routekaart gemaakt waarin zij aangeven hoe de horeca weer open zou kunnen vanaf 15 januari. „Die is ook aan de burgemeester gestuurd. Het college van Steenwijkerland heeft, mede ingegeven door die routekaart, een brief naar Den Haag gestuurd”, zegt Sweere. In de brief wordt opgeroepen horeca, winkeliers en de cultuursector weer open te laten gaan, met inachtneming van veiligheidsmaatregelen.

Nieuws

menu