Huishoudens met kleine beurs krijgen extra energietoeslag

De extra energietoeslag voor huishoudens met kleine beurs.

De extra energietoeslag voor huishoudens met kleine beurs. Pixabay

De gemeente Steenwijkerland gaat extra geld bijleggen om meer huishoudens met een kleine beurs tegemoet te komen in de alsmaar oplopende energiekosten. De energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen is al verhoogd van 800 naar 1300 euro. Het Rijk heeft hiervoor onlangs aan gemeenten extra geld beschikbaar gesteld.

Wethouder Trijn Jongman is blij met de maatregel: „We zien dat veel mensen het echt nodig hebben. Als gemeente hebben we daarom gezegd: we leggen er geld bij en verruimen de regeling zodat er meer huishoudens gebruik van kunnen maken. Concreet betekent dit dat de energietoeslag geldt voor huishoudens die een inkomen hebben tot 130 procent van de bijstandsnorm.” Op de gemeentelijke website is het overzicht ‘inkomens- en vermogensgrenzen’ te zien welke bedragen daarbij horen.

Termijn verlengd

De bedragen zijn namelijk afhankelijk van je gezinssamenstelling. De energietoeslag is bedoeld als financiële steun in de rug vanwege de hoge energieprijzen. Energietoeslag aanvragen kan tot en met 31 december. „Nog niet iedereen weet hoe hoog de energierekening straks wordt. Zij krijgen die informatie pas in december. Ze weten nu dus ook nog niet of er financiële problemen gaan ontstaan. Daarom hebben we de termijn om de energietoeslag aan te vragen verruimd naar 31 december 2022. Inwoners die nog geen aanvraag hebben gedaan, maar wél voor de energietoeslag in aanmerking komen, kunnen de toeslag dus nog tot 31 december aanvragen”, laat de wethouder weten.

De energietoeslag kan aangevraagd worden via www.steenwijkerland.nl/energietoeslag. Inwoners die daar hulp bij nodig hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente of met Sociaal Werk De Kop. Ook is er elke dinsdag- en woensdagochtend een inloopspreekuur in het gemeentehuis.