Huttendorp Oldemarkt in voortbestaan bedreigd! Wie helpt als vrijwilliger 120 kinderen aan vier mooie dagen?

Huttendorp Oldemarkt is ooit begonnen als activiteit voor kinderen die niet op vakantie konden. Het is uitgegroeid tot vier dagen plezier voor alle kinderen.

Huttendorp Oldemarkt is ooit begonnen als activiteit voor kinderen die niet op vakantie konden. Het is uitgegroeid tot vier dagen plezier voor alle kinderen. Foto: Aangeleverde foto

Huttendorp Oldemarkt is ooit begonnen om kinderen die niet op vakantie gingen een leuke tijd te bezorgen. Inmiddels is het uitgegroeid tot vier dagen timmeren, spelen en samen zijn. Tijdens die dagen is er plaats voor 120 kinderen.

De kinderen kunnen hier binnen een veilige omgeving naar hartenlust timmeren, spelen, waterpret, schminken, een nachtje slapen en bonte avond vieren. Na drie jaar mag het eindelijk weer. De aanmeldingen van de kinderen stroomden binnen en er zijn inmiddels 120 kinderen die mee gaan doen. Huttendorp is niet alleen een feest voor de kinderen, maar ook voor de omwonenden en de vrijwilligers.

Normaal lopen er op een dag voor- en achter de schermen 30 vrijwilligers rond. De een bakt de hamburgers, de ander timmert en zorgt dat alles veilig is en weer een ander helpt de kinderen waar nodig. Ook voor het bestuur is het na een jaar van voorbereiden een flinke klus waar ze vier dagen dag en nacht mee bezig zijn

Vrijwilligers nodig

Helaas dreigt er voor dit jaar zich een grote ramp te voltrekken. Donkere wolken pakken zich samen boven de bestuurstafel. Er zijn iedere dag minder dan 10 vrijwilligers aangemeld, tot dusver. Dit is onvoldoende om dit mooie sociale evenement door te kunnen laten gaan. De organisatie doet daarom een dringende oproep voor vrijwilligers die 25 t/m 28 juli kunnen meehelpen bij Huttendorp, al is het maar voor een dag. Kijk voor informatie op www.huttendorpoldemarkt.nl of bel Mariëlle Geurts-Reerink 06-13762039 of Marijke Veenstra-Keijer: 06-23808039.