IJsclub Samen Eén viert 75-jarig bestaan in De Wielewaal in Scheerwolde

Met houtjes en een slee op de ijsbaan van Samen Eén. Foto IJsclub Samen Eén

Het is 75 jaar geleden dat op 17 december 1947 de IJsclub Samen Eén is opgericht na een fusie tussen de ijsclubs van Wetering en Scheerwolde: Nooitgedacht en Eendracht maakt macht. Dit wordt gevierd in streekcentrum De Wielewaal in Scheerwolde.

De vereniging telt op dit moment ongeveer 250 leden. De ijsbaan ligt op een beschut plekje en wordt gebruikt voor verschillende wedstrijden. Zo binden scholieren er met elkaar de strijd aan, maar ook zijn er zowel korte- als langebaanraces. Ook is de 400 meter lange baan geschikt voor marathons.

Samen Eén is bij verschillende toertochten betrokken zoals de Lage Landentocht, IJsselhamrit, Weerribbentocht, Natuurtocht en de Noordwesthoekrit, die allemaal over de sloten en kanalen van De Weerribben en omgeving gaan. De ijsbaan wordt gebruikt als het ijs op het buitenwater niet betrouwbaar is.

Feest

Als eerste komen de kinderen aan de beurt. Tussen 10.00 en 13.00 uur trappen zij af met activiteiten in de grote zaal van het streekcentrum. ’s Middags is er tussen 16.00 en 18.00 uur een receptie voor genodigden. Daarna is er een feest voor de leden van de ijsclub. Er zijn hapjes, drankjes en live muziek.

Nieuws

menu