IJsmakers breidt ijsproductie uit naar Giethoorn

Giethoorn IJsmakers nu ook in Giethoorn. Ilan Nakar maakt alle ijs zelf! ©Wilbert Bijzitter Foto: Wilbert Bijzitter

Het ambachtelijke ijs van de IJsmakers wordt nu ook gemaakt en verkocht in Giethoorn. „Hier hebben we nu voor de uitbreiding van onze cateringactiviteiten een tweede productieruimte gemaakt,” vertelt ijsmaker Ilan Nakar. „Tot nu toe kon er alleen ijs gemaakt worden in onze ijsmakerij in Meppel, maar met Giethoorn erbij kan ik nu ook onze catering naar een hoger plan tillen.”

Ilan begon bijna 15 jaar geleden met de IJsmakerij aan de Kruisstraat in Meppel en opende daarna verkooppunten in Steenwijk en Staphorst. „Met de ijsmakerij in Giethoorn kan ik eindelijk meer ruimte geven aan onze cateringtak. De laatste jaren is de vraag naar ons ijs sterk toegenomen. Vooral van organisatoren van bruiloften en partijen en diverse (horeca)bedrijven. Met de ruimte die ik er nu bij heb kan ik aan deze vraag voldoen. Zo heb ik onlangs nog De Kazerne in Wanneperveen als klant mogen verwelkomen. Daarnaast is ook ijscatering op locatie mogelijk. Hiervoor hebben we een bakfiets en ijscobusje tot onze beschikking.”

Net als in Meppel kun je in Giethoorn met eigen ogen zien hoe het ijs gemaakt wordt. Daarnaast kan de klant in het proeflokaal het ijs ook zelf proeven. „Speciaal hiervoor heb ik een proeflokaal ingericht, waar overigens ook particulieren en voorbijgangers een ijsje kunnen snoepen. Alle ijs is eigengemaakt en daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van producten uit de streek, zoals de blauwe bessen en aardbeien uit Giethoorn en de kruiden van Polak uit Steenwijk. Ik weet nog niet welke smaken ik in Giethoorn precies allemaal ga maken, maar natuurlijk maak ik ook hier wel de meest populaire smaken als aardbei, chocolade, vanille en citroen.

De IJsmakers Giethoorn is te vinden aan de Beulakerweg 133 D, op de kruising Beulakerweg met de Hylkemaweg. Vanaf het paasweekend is de nieuwe locatie van de IJsmakers geopend.

Nieuws

menu