IJsmakers opent een filiaal in Giethoorn: 'grote wens gaat in vervulling'

Het heerlijke, eigengemaakte ijs van Ilan Nakar is dit zomer ook in Giethoorn verkrijgbaar.

Het heerlijke, eigengemaakte ijs van Ilan Nakar is dit zomer ook in Giethoorn verkrijgbaar. Foto: IJsmakers

Goed nieuws voor Giethoorn: vanaf april is ook het overheerlijke ijs van de IJsmakers hier te verkrijgen. „Hiermee gaat een grote wens van ons in vervulling”, zegt eigenaar ijsmaker Ilan Nakar uit Meppel.

Ilan begon bijna 15 jaar geleden met de IJsmakerij aan de Kruisstraat in Meppel en opende daarna vestigingen in achtereenvolgens Steenwijk, Staphorst en Wanneperveen. En vanaf komend zomer dus ook in Giethoorn. „In Meppel worden ook koffie en gebak en bonbons verkocht, maar we gaan ons in Giethoorn alleen focussen op ijs en we gaan hier ook zelf ijs maken,” vertelt Ilan enthousiast. „Mensen kunnen door het raam kijken en zien hoe ons ijs gemaakt wordt.”

Aan de kruising Hylkemaweg met de Beulakerweg

De IJsmakers Giethoorn komt aan de kruising Hylkemaweg met de Beulakerweg. „Dat is een mooi punt,” vindt Ilan. „De bushalte is vanaf hier te zien en verder komt iedereen vanaf de grote boten en vanuit de auto’s hier langs lopen. Ook is ons pand vanaf de hoofdweg te zien. Alle toeristen komen hier eigenlijk langs.”

Het pand moet nog behoorlijk worden opgeknapt, dus daar is Ilan de komende maanden nog wel druk mee. Evenals met alle andere voorbereidingen om in Giethoorn goed van start te kunnen gaan. En wie zin heeft om dit zomer bij de IJsmakers in Giethoorn aan de slag te gaan, kan zich melden bij Ilan via het e-mailadres info@ijsmakers.nl