IK BEGIN! organiseert op 25 juni De Levende Tuinenroute

De Levende Tuinenroute wordt voor de tweede maal georganiseerd. Foto: IK BEGIN!

In een levende tuin staan diverse bloemen en planten. Vlinders, vogels en insecten vertoeven er graag. Hoe mooi zou het zijn als we meer van dit soort tuinen krijgen in Steenwijkerland. Om inspiratie op te doen en te zien wat mogelijk is, organiseert IK BEGIN! op zaterdag 25 juni De Levende Tuinenroute.

Tijdens deze dag kun je diverse tuinen bezoeken. De eigenaren vertellen graag over hun aanpak en delen hun praktische kennis en tips. Daarna kun je zelf aan de slag gaan. Tuineigenaren die mee willen doen zijn overigens van harte welkom.

Waar gaat het om bij een levende tuin? Een tuin kan levend zijn, omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Dit maakt een tuin echter nog niet inspirerend. Een levende tuin is aantrekkelijk om te zien, niet alleen voor mensen maar ook voor insecten, vogels en andere dieren. Ze vinden er een schuilplek en voedsel. Ook is de tuin een lust voor het oog, waarin je kunt ontspannen en die bijdraagt aan de biodiversiteit.

Natuurlijk karakter

Het gaat om een mooie tuin met veel planten en bloemen, netjes geplant in borders of juist op een natuurlijke (verwilderde) manier. Of er zit veel bodemleven in de grond, doordat er weinig bestrating is en er planten in staan die de bodem verrijken. Ook een vijver, wadi of poel kan de tuin een natuurlijk karakter geven.

Het is de tweede keer dat de werkgroep deze tuinenroute organiseert. Vorig jaar deden ruim twintig eigenaren mee.

Meer informatie op: ik-begin.nu/de-levende-tuinenroute/

Tuineigenaren die mee willen doen kunnen zich aanmelden door te mailen naar robbert@dzst.nl.

Nieuws

menu