In ’t Krullebossie wijzen kabouters de weg

Er is dit weekend druk gewerkt aan de verdere aanleg van het doe- en ontdek- kabouterpad in ’t Krullebossie in Steenwijkerwold. Zaterdag hebben kinderen en volwassenen kabouters geschilderd die de weg wijzen langs de aangelegde houtsnipperpaden.

Vrijwilligers schilderen kabouters, deurtjes en andere kabouterdingen die in 't Krullebossie komen, langs de kabouterslingerpaden.

Vrijwilligers schilderen kabouters, deurtjes en andere kabouterdingen die in 't Krullebossie komen, langs de kabouterslingerpaden. Foto: Wilbert Bijzitter

„We hebben in twee groepen gewerkt en het laatste houtsnipperpad is nu aangelegd, je kan nu echt een rondje lopen”, vertelt Anneke ter Schure, een van de initiatiefnemers. De vrijwilligers hebben onder meer vijftien houten palen in de grond geslagen en beschilderd met een muts, een baard en een gezichtje. De verf die hiervoor gebruikt is, is op basis van lijnolie, dus natuurvriendelijk. „Er zijn kleine deurtjes gemaakt zodat het lijkt alsof er een kaboutertje woont, een bankje en lantaarnpaaltjes, allerlei kleine kabouterdetails. Die worden thuis nog verder afgemaakt en zullen de komende weken worden neergezet in ’t Krullebossie.”

Hoog en laag wat te beleven