In Steenwijkerwold leren kinderen de basisvormen van bewegen. Een pilot draait succesvol: 'Plezier krijgen in bewegen is het allerbelangrijkste'

Balanceren, kruipen, rollen en springen. Al deze basisvormen en nog veel meer leren twaalf kleuters woensdagmiddag bij de beweeglessen op het veld van SV Steenwijkerwold. „Het plezier staat voorop.”

Op het sportpark in Steenwijkerwold krijgen peuters beweegles. Voor: José Groen, achter v.l.n.r. Marcel Zuidema, Jolien Postma, Iris Pieterson.

Op het sportpark in Steenwijkerwold krijgen peuters beweegles. Voor: José Groen, achter v.l.n.r. Marcel Zuidema, Jolien Postma, Iris Pieterson. Foto: René Wiegmink

De kleuters in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar rennen woensdagmiddag gillend en joelend achter elkaar aan op een veldje van SV Steenwijkerwold. José Groen, die de beweegles leidt, laat ze als warming-up een tikspelletje doen. Daarna leert de Steenwijkerwoldse de kinderen op een mat de ‘pannenkoekenrol’. Even later lopen ze over een touwtje en proberen ze een bal in een korf te mikken. „Bij deze oefeningen ging het om leren rollen, balanceren en met de bal gooien”, legt Groen uit. Van de stevige wind en een regenbuitje trekken de kinderen zich niets aan. „Ik ben super trots, jullie zijn toppers”, roept Groen.

Proef

Nieuws

menu