In memoriam Jan Wester: Vollenhove is een van zijn grootste ambassadeurs kwijt

Jan Wester krijgt een koninklijke onderscheiding. Archieffoto: Wilbert Bijzitter

Jan Wester uit Vollenhove is donderdag 7 juli op 70-jarige leeftijd overleden. Jan heeft veel betekend voor ‘zijn’ Vollenhove.

Jan Wester rondde zijn opleiding af in 1977 en ging als leerkracht aan de slag op de mavo ‘Het Baken’ in Vollenhove, waar hij en zijn vrouw Jet niet veel later gingen wonen. Hij ging zich verdiepen in de geschiedenis van Veno en zo werd Jan een vraagbaak.

Wat wist hij veel van Vollenhove. Hij vertelde er graag over of je het nu horen wilde of niet. Trots ratelde hij het ene na het andere feitje op over zijn stad der paleizen. Samen met Wim Willemsen schreef hij mooie boeken over de historie. Jan wist alles van de familie Sloet en haar historie. Zijn kantoor achter in zijn geliefde huis is een museum op zich. Met Jan sterft ook heel veel kennis die hij gelukkig grotendeels heeft gedocumenteerd.

Jan zette zich in voor de stedenband met Herzenbrock Clarholz. Verder was hij stadsgids. Een hoogtepunt waren de festiviteiten rond 650 jaar Vollenhove. En Jan zette zich in voor het Cultuur Historisch Centrum. Jan was op een gegeven moment zo vaak in het centrum dat de kleinkinderen geloofden dat hij hier woonde. Al deze activiteiten werden gewaardeerd met een koninklijke onderscheiding.

Maar wervelwind Jan Wester is uitgewaaid. Vollenhove is een van zijn grootste ambassadeurs kwijt…

Nieuws

menu