Ina Fischer uit Vollenhove krijgt eervolle vermelding bij Nedersaksische schrijfwedstrijd

Ina Fischer ontving een eervolle vermelding voor haar deelname aan de schrijfwedstrijd. Foto: Huus van de Taol

Ina Fischer uit Vollenhove heeft een eervolle vermelding gekregen voor haar deelname aan de Nedersaksische schrijfwedstrijd De gele taofel. De competitie is thematisch en wordt elke twee jaar georganiseerd door het Huus van de Taol.

Er zijn bijna zestig verhalen ingestuurd waarin de gele tafel een rol speelde. Schrijvers mochten zelf weten of ze de tafel de hoofdrol gaven of lieten figureren. De geanonimiseerde inzendingen zijn gelezen door de manuscriptencommissie van het Huus van de Taol. Twintig verhalen mochten door naar de tweede ronde. Een vijfkoppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Nedersaksische organisaties, heeft zich over deze verhalen gebogen.

Eervolle vermelding

De prijsuitreiking vond 2 april plaats in het gemeentehuis van Beilen. Er waren drie prijzen te vergeven: een eerste prijs, een tweede prijs en een jeugdprijs. Toch vond de jury twee volwassen prijzen niet genoeg, daarmee zouden schrijvers tekort worden gedaan. Daarom zijn er drie eervolle vermeldingen uitgereikt. Een daarvan is voor Ina Fischer, de andere twee zijn voor Martin ter Denge ( Rijssen) en Reinder Willem Hiemstra uit Middelstrum.

De eerste prijs was voor Ingeborg Nienhuis uit Vierhuizen. Zij kreeg geen gouden beker, maar een geel tafeltje. Are Meijer (afkomstig uit de regio Westerkwartier) nam de tweede prijs in ontvangst en de jeugdprijs was voor de 12-jarige Céleste Tukker uit Assen.

Nieuws

menu