Informatieavonden over toeslagen

De gemeente heeft diverse regelingen. ANP

Het Senioren Platform houdt drie informatieavonden over het inkomen in deze dure tijden. Op 1 februari vanaf 19.30 uur is er een bijeenkomst in De Vierhoek in Blokzijl, op dinsdag 7 februari om 19.30 uur in De Korf in Steenwijk en op 9 februari in Hoogthij in Steenwijkerwold.

Veel inwoners zijn zich niet van bewust wat er allemaal mogelijk is in Steenwijkerland weten soms niet hoe zij regelingen kunnen aanvragen. Er kunnen aanvragen ingediend voor energietoeslag of de zorgtoeslag. Ook sport en bewegen kan door de gemeente gesubsidieerd worden. Daar valt ook zwemles onder.

Het Geldloket is dé plek voor persoonlijke ondersteuning bij geldzaken. Alle inwoners kunnen hier terecht voor hulp of aanvragen voor subsidies, zoals de energietoeslag. Het Geldloket werkt samen met Sociaal Werk De Kop waar het Geldloket gevestigd is.

De gemeente Steenwijkerland beschikt ook over een gemeentepolis. Deze is speciaal in het leven geroepen voor personen met een laag inkomen. De gemeente betaalt hiervoor een deel van de premie. Ook hierover zal op deze bijeenkomst uitleg gegeven worden.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die hier graag iets meer over wil weten.

Nieuws

menu