Inwoners Steenwijkerland kunnen goedkoop bomen en struiken aanvragen tot 30 juli: Iedereen een boom

De provincie voert een acite om voor elke inwoner een boom te planten. Die kunnen tot 30 juli met korting worden besteld. Provincie Overijssel

Er komen Boomdeeldagen aan in Overijssel. En dat betekent dat inwoners Steenwijkerland en van de dertien andere deelnemende gemeenten en regio’s bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs. Dit kan tot 30 juli.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de deelnemende gemeenten en regio’s delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betaalt de provincie en gemeente. De boomdeeldagen zijn op 19 november, 10 december 2022 en 14 januari 2023.

Dit jaar doen Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser) en Olst-Wijhe, Raalte, Deventer mee.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van één van deze gemeenten, met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van het totaalbedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Deelnemers kunnen het plantmateriaal komende winter bij uitgiftelocaties ophalen.

1,1 miljoen bomen

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie Iedereen een Boom en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden staan op de website Iedereen een boom .

Nieuws

menu