Inwoonster Steenwijkerland tijdens politieke markt over vaccinatieprogramma: 'Waarom zeggen we geen 'nee' tegen Den Haag?'

Tijdens de politieke markt van afgelopen dinsdag vroeg mevrouw Plat in een inspraakreactie aandacht voor de oversterfte van de afgelopen periode en de onrust rondom de vaccinaties die onder een deel van de mensen leeft. De inwoonster van Steenwijkerland riep de raadsleden op de veiligheid en gezondheid van de burgers als gevolg van de coronaperiode op de vergaderagenda te zetten.

Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken.

Het grootste deel van de prikken die nu worden gezet zijn herhaalprikken. ANP

„In de eerste drie maanden, van 1 december 2020 tot 28 februari 2021, waren er 42.000 gemelde bijwerkingen”, aldus Plat. „Bij de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep en ook de varkensgriep werd bij één ernstige bijwerking het vaccinatieprogramma al stilgelegd. Nu is het 1 op 800 en nog steeds wordt er doorgeprikt. Je doet ’t voor je opa, je doet ’t voor je oma, je doet ’t voor je ouders. En helpt het tegen Covid? Nee. Helpt ’t tegen besmetting? Nee. Dus ik neem de prik en bescherm niemand ermee.”

Agendapunt

Nieuws

menu