Inzameling voor Oekraïne in Oldemarkt is groot succes. Modewinkel Romofashion doneert 1500 kledingstukken: 'Het is zoveel! We hebben een vrachtwagen geregeld om alles te vervoeren'

Toen Joke Smit uit Oldemarkt van haar dochter hoorde dat ze in Luttelgeest een inzamelactie houden voor Oekraïne, bedacht ze zich geen moment. Zij en haar man Jan besloten te helpen. „Maar dit hadden we nooit verwacht. Het loopt bijna de spuitgaten uit. Het is zo leuk allemaal.”

Bij de Landerijen in Oldemarkt is bijna geen ruimte meer over. De inzamelingsactie heeft het dorpscentrum gevuld met spullen voor Oekraïne.

Bij de Landerijen in Oldemarkt is bijna geen ruimte meer over. De inzamelingsactie heeft het dorpscentrum gevuld met spullen voor Oekraïne. Foto: Wilbert Bijzitter

Bij de Landerijen in Oldemarkt is bijna geen ruimte meer. Stapels met broeken, truien en dekens vullen het dienstencentrum. En het busje waarmee de kleding naar Luttelgeest wordt gebracht is inmiddels ingeruild voor een vrachtwagen. Jan en Joke Smit zijn maandag begonnen, maar kijken hun ogen uit nu ze zien hoeveel er is gedoneerd door de inwoners van Oldemarkt en omstreken.

Nieuws

menu