Jan Bakker legt na 36 jaar de voorzittershamer van de Armvoogdij van Scheerwolde neer

Jan Bakker (rechts) stopt als voorzitter van de Armvoogdij Scheerwolde. Harm de Lange is 60 jaar lid, waar tijdens de ledenvergadering bij stil werd gestaan. Foto: Wilbert Bijzitter

Woensdagmiddag 30 maart was de jaarlijkse ledenvergadering van de Armvoogdij van Scheerwolde. Een bijzondere vergadering deze keer: na 36 jaar legt Jan Bakker de voorzittershamer van de Armvoogdij van Scheerwolde neer. Hij werd in de bloemetjes gezet en kreeg een bijzonder aandenken voor zijn jarenlange toewijding , humor en inzet.

Onder leiding van Jan waren de vergaderingen nooit saai. Hij was een verteller “pur sang”. Ieder jaar ging hij tijdens de algemene ledenvergadering 100 jaar terug in de lange geschiedenis van de armvoogdij. „We zullen hem missen in ons bestuur”, vertelt Roelie Hogenberg. „Gelukkig blijft Jan Bakker wel lid van de Armvoogdij en zal hij de jaarlijkse ledenvergadering blijven bezoeken. Jan kan de club met een gerust hart achterlaten omdat het bestuur weer voltallig is en er een aantal jongere leden bij zijn gekomen.”

Harm de Lange

Ook de bijna 85-jarige Harm de Lange werd in het zonnetje gezet. Hij werd als 24-jarige lid van de Armvoogdij. Veel jaren heeft hij de functie als secretaris gehad binnen deze club. Ieder jaar bezoekt hij trouw de ledenvergadering. Veel herinneringen werden opgehaald tijdens deze bijzondere vergadering die werd afgesloten met een hapje en een drankje.


Armvoogdij

De Armvoogdij verwerft inkomsten uit pachten, uit renten van spaartegoeden en opbrengsten van beleggingen. Deze opbrengsten worden voor een groot deel geschonken aan het verenigingsleven van Scheerwolde en Omstreken, zoals muziekvereniging, vrouwen- en jeugdverenigingen, het dorpshuis “De Wielewaal” te Scheerwolde, de PKN kerk te Blokzijl en daaraan verwante activiteiten.

Nieuws

menu