Jan Kleene behandelt 56 kernen in zijn trilogie: 'Van Poepershoek tot Muggenbeet'

Burgemeester Bats te gast bij boekpresentatie Jan Kleene.

Burgemeester Bats te gast bij boekpresentatie Jan Kleene. Foto: Wilbert Bijzitter

“Liefde in de Kop van Overijssel” is de titel van de trilogie waaraan schrijver Jan Kleene werkt. De eerste twee delen zijn in coronatijd afgerond en zijn tegelijkertijd, op donderdagmiddag 15 juli, in ontvangst genomen door burgemeester Rob Bats.

De boekpresentatie vond in besloten kring plaats in museum ’t Olde Maat Uus in Giethoorn, het dorp waar de auteur geboren en getogen is en als postbode een bekend gezicht in het straatbeeld.

Bats noemde de eerste twee delen ‘een persoonlijk en passievol portret over de streek én over de auteur.’ „Een prachtige ode aan al onze stadjes, dorpen en buurtschappen.”


Tocht langs alle 56 kernen

Voor de eerste twee delen van “Liefde in de Kop van Overijssel” deed Jan Kleene uitvoerig onderzoek. Zo bracht hij heel wat uurtjes door in het gemeentearchief van Steenwijkerland. Ook sprak hij met veel markante inwoners die van betekenis zijn voor de lokale gemeenschap. Het resultaat is een tocht langs alle 56 kernen die deze gemeente telt. Kleene beschrijft hun heden en verleden, de bezienswaardigheden en evenementen van stadjes, dorpen en buurtschappen.

Jan Kleene (1959) debuteerde in 2015 met zijn autobiografie, getiteld “Het went nooit – manisch depressief bipolair pieken dalen” en schreef ook fictie. Hij woont en werkt in Giethoorn.