Jantina Drijfhout is lijsttrekker ChristenUnie Steenwijkerland

Jantina Drijfhout en Dennis Spans. Foto CUSWL

ChristenUnie Steenwijkerland maakt de top van de kieslijst bekend voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het bestuur van de ChristenUnie Steenwijkerland draagt Jantina Drijfhout uit Steenwijk als lijsttrekker en Dennis Spans uit Sint Jansklooster als de nummer twee voor voor de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Met dit tweetal verwacht de ChristenUnie een sterk duo te hebben die samen de kieslijst zal gaan aanvoeren. De ChristenUnie, op dit moment met twee zetels in de raad, is hoopvol om bij de komende raadsverkiezingen de gewenste derde zetel binnen te halen.

Voorzitter van de kiesvereniging CU Steenwijkerland Niels Rook (Vollenhove) is erg blij met de voordracht van de lijsttrekker en de nummer twee. „We zijn blij dat Jantina Drijfhout door wil als lijsttrekker bij de komende verkiezingen. Inmiddels heeft Jantina al een aantal jaren ervaring in de gemeentelijke politiek, eerst actief als burgerraadslid, raadslid en inmiddels al bijna vier jaar als fractievoorzitter. Samen met Henk Boxum heeft ze de ChristenUnie een gezicht gegeven in de raad”, zegt Niels Rook.

Jantina Drijfhout: „Het is een eer dat het bestuur van de ChristenUnie het vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Ik kijk er naar uit om ook in de nieuwe raadsperiode de idealen van de ChristenUnie, christelijk-sociaal, een plek te geven in de raad.”

Nieuw gezicht

Met Dennis Spans heeft de ChristenUnie een nieuw gezicht op nummer twee. Niels Rook: „Dennis is al enige tijd betrokken bij de steunfractie en we zijn blij dat hij onze vertegenwoordiger wil zijn vanuit het oude Brederwiede. Dennis is in het dagelijks leven concerncontroller bij een christelijke zorgorganisatie, waardoor hij financiële kennis en kennis over de zorgsector in brengt.”

Begin november zal de voordracht van dit tweetal en de rest van de kieslijst van de ChristenUnie aan de algemene ledenvergadering worden voorgelegd.

Nieuws

Meest gelezen