Jelle Huisman uit Noordwolde viert zijn 50-jarig jubileum bij Rotink in Ossenzijl

In het midden de jubilaris Jelle Huisman, met links Jan en Dini Rotink en rechts hun kinderen John en Monique Rotink. Foto: Aangeleverde foto

Jelle Huisman uit Noordwolde werd vrijdagmiddag bij de brug in Ossenzijl opgewacht door zijn collega’s van Rotink mechanisatie en melktechniek. Hij vierde die dag zijn 50-jarig jubileum en is nu, op 68-jarige leeftijd, nog steeds werkzaam bij Rotink in Ossenzijl.

Jelle Huisman werkt nu niet meer fulltime op een eigen servicebus, maar nog wel als oproepkracht zodra het bedrijf een paar extra handen kan gebruiken. Dat gebeurt regelmatig, want voor een vakman met zoveel ervaring hebben zij eigenlijk altijd werk.

Huisman is direct nadat hij geslaagd was voor de middelbare school op zijn brommer gestapt en bij Jan en Dini Rotink langs gegaan om te vragen of zij werk voor hem hadden. Hij moest alleen eerst zijn dienstplicht nog vervullen. Eind juni 1972 is Huisman op 18 jarige leeftijd officieel begonnen bij Rotink landbouwmechanisatie. Een schriftelijke arbeidsovereenkomst heeft Jelle nooit gehad, want in die tijd was een mondelinge afspraak meer dan genoeg.

Huisman is meegegroeid met de familie en het bedrijf. Toen hij begon had hij naast Jan en Dini Rotink nog één collega. Nu 50 jaar later, heeft hij ongeveer 30 collega’s naast zijn huidige werkgevers, zoon John en dochter Monique Rotink.

Als montagemonteur melktechniek is Jelle Huisman ooit begonnen met het monteren van melkleidingen naar de melktank. Nu hij de AOW-leeftijd heeft bereikt zijn het hoofdzakelijk volautomatische melkrobots van DeLaval die hij monteert.

John en Monique Rotink omschrijven Huisman als super loyaal en betrokken, een keiharde werker, enigszins zwart-wit in zijn denken en doen, maar zijn bedoelingen zijn altijd goed. Hij heeft al die jaren ook storingsdiensten gedraaid in de avonden en weekenden. De passie die hij had en nog steeds heeft voor het werk en de klanten (melkveehouders) is ongekend.

De aanrijtijd van een ambulance was langer dan die van Jelle Huisman in zijn servicebus destijds. Hij kreeg van een collega daarom ook heel toepasselijk een helm met een zwaailicht erop. De familie Rotink is Jelle Huisman ontzettend dankbaar voor zijn loyaliteit en inzet de afgelopen 50 jaar en zijn blij dat hij nog steeds voor hen klaarstaat.

Nieuws

menu