Jeugdzorg centraal tijdens themabijeenkomst PvdA

'Hoe maken we van Steenwijkerland een gemeente waar 0 ouders angst hebben om heel snel hulp te zoeken als thuis mishandeling plaatsvindt.’

'Hoe maken we van Steenwijkerland een gemeente waar 0 ouders angst hebben om heel snel hulp te zoeken als thuis mishandeling plaatsvindt.’ ANP

Jeugdzorg staat centraal tijdens een themabijeenkomst van PvdA Steenwijkerland op woensdag 16 november. Als spreker voor die avond is Peter Dijkshoorn uitgenodigd. Hij houdt zich bezig met de verbetering van jeugdzorg, namens de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Dijkshoorn is bij de vereniging de landelijk ambassadeur voor een lerend jeugdstelsel en medeoprichter van de Beweging van 0. Deze heeft als doel de jeugdzorg te verbeteren, wat onder andere is af te meten aan het aantal kinderen dat uit huis geplaatst wordt. Het uiteindelijke doel is dat ooit 0 kinderen uit huis worden geplaatst. De Beweging van 0 is opgericht door een groep professionals in de jeugdhulpverlening die wil werken aan ‘steeds beter worden’.

De gemeente Steenwijkerland heeft met steun van wethouder Trijn Jongman eerder al een bijeenkomst gehad met de Beweging van 0, ambtenaren, zorgaanbieders en de jeugdbescherming. De vraag die tijdens de bijeenkomst werd behandeld was: ‘hoe maken we van Steenwijkerland een gemeente waar 0 ouders angst hebben om heel snel hulp te zoeken als thuis mishandeling plaatsvindt’. De idee is dat als 0 ouders angst hebben, dat één van de stappen is naar 0 uithuisplaatsingen, naar een prettiger samenleving en naar lagere kosten.

Het bestuur van PvdA Steenwijkerland nodigt ook niet-leden uit voor deze themabijeenkomst. Zo hoopt de partij inwoners en hulpverleners te informeren over deze ontwikkeling in de jeugdzorg. De bijeenkomst is op 16 november in De Korf, aan de Gasthuislaan 84 in Steenwijk en begint om 20.15 uur.