Jonge Amerikaanse pianist te gast op de Oldenhof

Huis De Oldenhof. Foto: Albert Speelman

Hij behoort nu al tot de top van de jonge pianisten, Shane van Neerden, door de legendarische pedagoog Jan Wijn, ‘een excellent musicus’ genoemd. Zondag 4 september komt hij naar het landgoed de Oldenhof bij Vollenhove en brengt daar een heel aantrekkelijk programma. Het concert begint om 15.30 uur.

Shane van Neerden begon met pianolessen toen hij zes was en op zijn zestiende had hij al verschillende prijzen gewonnen. Hij kon studeren aan de befaamde Juilliard School of Music, maar hij gaf de voorkeur aan een opleiding bij Frank Peters aan het Amsterdams Conservatorium. Daar behaalde hij dit jaar zijn bachelor met een 10, een uitzonderlijke prestatie.


Hij is nog jong, maar hij gaf al veel recitals, onder andere in de VS, Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal, in het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Shane musiceerde ook op verschillende internationale festivals, niet alleen als solist, maar ook met zijn pianokwartet, het Mankes Kwartet. Paul Witteman nodigde hem uit in zijn programma als een van ‘Pauls Jonge Helden’.

Op 4 september speelt Shane van Neerden werken van Bach, Debussy, Prokofjev en Bartók. Hij besluit het concert met Ravels ‘Gaspard de la nuit’, een van de moeilijkste en meest fascinerende composities voor piano.

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij Eva Schepers: 0527-202988, eva.schepers.kipp@gmail.com en Tine Nouwen, 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com

Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7, 8325 PE Vollenhove.

Nieuws

menu