Jubilerend Geniaal uit Vollenhove bouwt grootste wagen ooit

Het is de jongste groep die deelneemt aan het Corso Vollenhove: Geniaal. Voor de tiende keer verschijnen ze met een wagen aan de start tijdens de kleurrijkste dag van het jaar. „We bouwen dit jaar groter dan ooit, want uiteindelijk willen we ieder jaar steeds wat omhoogklimmen in de einduitslag”, zegt de 25-jarige Niels ten Wolde, lid van het eerste uur.

De creatie van Geniaal heet ‘Boruca’, dat is een inheemse junglestam uit Costa Rica die bekendstaat om haar kleurrijke maskers.

De creatie van Geniaal heet ‘Boruca’, dat is een inheemse junglestam uit Costa Rica die bekendstaat om haar kleurrijke maskers. Foto: Martijn Bijzitter

Wie zoekt naar de oorsprong van de corsogroep, komt uit in het jaar 2006. „Samen met drie vrienden besloten we in dat jaar om zelf een wagentje te bouwen. We wilden niet meer meelopen met de creatie die De Voorpoort (basisschool in Vollenhove, red.) maakte en staken zelf de handen uit de mouwen”, blikt Ten Wolde terug. „We bouwden onder de naam ‘De Boyz’ tot op den duur enkele meiden bij onze groep aanklopten. Ze wilden ook graag helpen”, zegt Niels. Omdat de naam ‘De Boyz’ de lading niet meer dekte, besloten de jongens hun groepsnaam om te dopen tot ‘Geniaal’.

Aspirantengroep

Nieuws

menu