Jubilerende Egerländerkapel Toutenburgher Muzikanten stelt jubileumconcert uit

Kapel De Toutenburgher Muzikanten vieren het 40-jarig jubileum. Aangeleverde foto

De Egerländerkapel ‘Toutenburgher Muzikanten’ uit Vollenhove bestond donderdag 11 november 40 jaar. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk dit jubileum uitbundig en met publiek te vieren. Het jubileum werd dan ook op bescheiden wijze tijdens de repetitieavond gevierd. Het jubileumconcert is uitgesteld naar volgend jaar: het staat nu gepland op 7 mei in MFC De Burght.

Al sinds de oprichting staat de kapel onder de bezielende leiding van Gerrit te Vaarwerk. Echter, na 40 jaar vond Gerrit het wel genoeg en gaat hij op trompet meeblazen. Hij heeft enkele maanden geleden de dirigeerstok overgedragen aan Benny Eissens uit Hoogeveen. Benny is solo-klarinettist bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Hij is een professional op het gebied van de Böhmische en Egerländer muziek en kent alle finesses en de speelwijze van deze muziek. Benny Eissens weet op een aangename en aanstekelijke manier deze muziekstijl aan de muzikanten over te brengen.

De meeste muzikanten van de kapel komen uit de regio. De kapel wenst dan ook graag een regionale blaaskapel te blijven en is op zoek naar versterking. Met name muzikanten die klarinet, bugel, tenor/bariton, trombone en bas spelen, zijn van harte welkom. De repetities worden in De Burght gehouden op de donderdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Andries Bakker (06-38898719) of Gerrit te Vaarwerk (06-20501346).

Nieuws

menu