Jubilerende zilverfee opent Kinderboekenweek

Juf Jeanette gaat als zilverfee in haar koets door een haag van kinderen. foto: Nathalie den Besten

Dubbel feest vorige week op de St. Martinusschool in Vollenhove: De Kinderboekenweek werd op een sprookjesachtige manier geopend én directrice Jeanette Masteling vierde een jubileum. Ze werkt 25 jaar in het onderwijs én 12,5 jaar bij Stichting Aves. Jeanette werd voor deze gelegenheid omgetoverd in een zilverfee en beleefde samen met al haar collega’s en kinderen van de St. Martinusschool een geslaagde en bovenal magische dag.

Nietsvermoedend werd directrice Jeanette Masteling in de vroege ochtenduren door haar man naar de St. Martinusschool gebracht. En dat terwijl ze zelf dacht op de kleinkinderen te gaan passen. Op school aangekomen wachtte haar een dag vol verrassingen. Met een lied over de Kinderboekenweek werd ze ontvangen in het met zilveren slingers versierde gebouw de Mantel. De presentatoren van de dag vertelden de kinderen dat juf Jeanette als kind al wist wat ze wilde worden. Jeanette werd vervolgens aangekleed als een schitterende zilverfee. In een koets werd ze door kinderen voortgetrokken onder zilveren bogen door op de klanken van een speciaal voor haar gemaakt lied.

‘Worden wat je wil’

Na deze sprookjesachtige start van de dag werd de zilverfee in elke groep opgewacht. Overal kreeg ze een speciale opdracht in het thema van de Kinderboekenweek én natuurlijk haar jubileum. Voor elke geslaagde opdracht kreeg ze een puzzelstukje.

De allerkleinsten hadden tekeningen gemaakt over wat ze later graag wilden worden. De zilverfee moest dat van ieder kind onthouden. Voor de zilverfee geen probleem. Of zou ze stiekem gebruik hebben gemaakt van haar toverstaf? De andere kleutergroep toverde de zilverfee naar binnen met de spreuk ‘Hocus pocus pilates pas’. Na een stukje voorlezen uit Nijntje moest ze daar op zoek naar een puzzelstukje in een zilveren zakje. In groep 3 zongen de kinderen voor de zilverfee ‘We zijn met groep 3 naar de beroepenmarkt geweest’. Voor een nieuw puzzelstuk moest ze hier een woordspel met de kinderen spelen.

In groep 4 werd er gedanst en deed de zilverfee mee met een levend memoryspel over beroepen. Het raden van een toverspreuk en een door de kinderen gekozen beroep was de opdracht van groep 5. In groep 6 was het (kruiswoord)puzzelen geblazen. In groep 7/8 werd er gedanst op het lied van ‘Incredible’ van Rolf Sanchez nadat de zilverfee ook hier een woordpuzzel had opgelost. Ze sloten de opdrachtenreeks af met het spel ‘Wat ben ik’ met uiteraard ‘beroepen’ als thema.

Een dag met een zilveren randje

De zilverfee slaagde met vlag en wimpel voor alle uitdagingen en verzamelde alle puzzelstukjes. Die vormden uiteindelijk een mooi schilderij van een foto van haar zelf als kind. Op deze foto is juf Jeanette te zien in een zilveren jurk, een kroontje op haar hoofd en een toverstaf. Hèt bewijs dat ze vroeger maar al te graag een toverfee wilde worden. Als klap op de toverstaf kreeg ze een boek vol sprookjes om haar kleinkinderen voor te lezen en om nog eens terug te denken aan deze onvergetelijke dag.

25 jaar in het onderwijs

Jeanette Masteling begon 25 jaar geleden als groepsleerkracht op de Mariabasisschool in Marknesse. Hier heeft ze in bijna alle groepen lesgegeven. Ze deed graag mee aan allerlei cursussen. Dat inspireerde haar enorm en gaf haar nieuwe inzichten hoe kinderen leren. Na 13 jaar op de Mariabassischool koos ze voor de opleiding Master-Sen op de Hogeschool Windesheim. Daarna begon ze als intern begeleider op drie scholen van Aves: de Driesprong in Marknesse, de Lichtwachter (nu de Fladderiep) in Kraggenburg en de St. Martinusschool in Vollenhove. Ze verzorgde daar samen met een groot netwerk aan specialisten voor passend onderwijs. Na weer een gedegen studie werkt deze zilverfee nu inmiddels al ruim vijf jaar als directeur op de St. Martinusschool.

Vertrouwen hebben in jezelf

„Ik ben blij met mijn werk, waarbij ik nu een school mag leiden samen met een team van talentvolle leerkrachten die dagelijks vol passie voor hun klas staan”, aldus juf Jeanette Masteling. „We leren de kinderen trots te zijn op hun eigen ontwikkeling, vertrouwen te hebben in zichzelf en dat je door samenwerking en inzet van talenten van anderen nog verder kunt groeien. Zo willen we alle kinderen een sterke basis voor de toekomst geven, een toekomst waarin je kunt worden wat je wil”.


Nieuws

menu