Jubileumboek 75 jaar Gondelvaart Dwarsgracht geeft inkijkje in historie: 'Gondelvaart hoort bij ons dorp'

’75 jaar Gondelvaart Dwarsgracht’’ heet het fraaie ‘koffietafelboek’ dat afgelopen week officieel werd gepresenteerd. Een titel die eigenlijk niet klopt, want die 75ste editie moet immers nog komen. En als het aan Feitze Leemburg, voorzitter van de vereniging ‘Nederland en Oranje’, ligt, zal in lengte van dagen een gondelvaart plaatsvinden in het prachtige waterdorpje. „Elk jaar laten we duizenden mensen genieten van verrassende gondels in een sprookjesachtig decor. De gondelvaart is onlosmakelijk verbonden met Dwarsgracht”.

Burgemeester Rob Bats kreeg het eerste exemplaar van het jubileumboek '75 jaar Gondelvaart Dwarsgracht' uit handen van Feitze Leemburg.

Burgemeester Rob Bats kreeg het eerste exemplaar van het jubileumboek '75 jaar Gondelvaart Dwarsgracht' uit handen van Feitze Leemburg. Foto: Wilbert Bijzitter

„Toen we in december 2019 met de eerste voorbereidingen voor het jubileumboek begonnen, gingen we er nog van uit dat in juli 2020 de jubileum-Gondelvaart zou plaatsvinden”, zegt Heleen Vellekoop, een van de makers van het boek. „Toen hadden we nog geen idee van corona. Niemand kon toen bevroeden dat er zowel in 2020 als 2021 geen gondelvaart zou plaatsvinden.”

Gondelgroepen aan het woord

Nieuws

menu