Jubileumeditite Blokzijler meren-wandeltocht op 26 maart

De Blokzijleren meren wandeltocht op zaterdag 26 maart voert de wandelaars door de Weerribben en de Wieden.

De Blokzijleren meren wandeltocht op zaterdag 26 maart voert de wandelaars door de Weerribben en de Wieden.

De Blokzijler Merentocht op de schaats trekt in strenge winters duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland naar Blokzijl. De kans lijkt groot dat de schaatsen dit jaar in de doos blijven zitten. Om mensen toch kennis te laten maken met het prachtige natuurgebied rondom Blokzijl organiseert de activiteiten-commissie van MFC De Ploats voor de tiende keer de Blokzijler merentocht te voet.

Deze jubileumtocht op zaterdag 26 maart voert de wandelaars door de Weerribben en de Wieden. Dezelfde routes waar 10 jaar geleden mee werd begonnen. Spil in deze wandeltocht blijft Blokzijl als start- en finishplaats.

Op de route liggen verscheidene horecagelegenheden. Ook voor EHBO wordt gezorgd om blaren of andere klachten zo goed mogelijk te behandelen.

Kiezen uit verschillende afstanden

Alle deelnemers worden verwelkomd met koffie/thee. Ook is er een gedetailleerde routekaart voor elke wandelaar en een herinnering. Er kan gekozen worden uit tochten van 10, 15, 25, 30 en 40 km. Starttijden 10, 15 en 25 km vanaf 9.00 uur; 30 en 40 km vanaf 7.30 uur.

Inleg is € 6.- voor volwassenen en € 3.- voor kinderen tot 12 jaar. De start is bij MFC De Ploats aan de Groenestraat 18.

Meer informatie: Tel. 0527-291229.