Begonnen met een kroontjespen en eindigen met een digibord. Juf Frederica Broersen neemt na 28 jaar afscheid basisschool De Voorpoort in Vollenhove

Frederica had voor de feestelijke laatste schooldag een ijscokar geregeld. Foto: De Voorpoort

Na 44 jaar gewerkt te hebben in het onderwijs, waarvan 28 jaar bij basisschool de Voorpoort in Vollenhove, neemt juf Frederica Broersen met pijn in haar hart afscheid. Ze gaat genieten van haar vrije tijd, kinderen en kleinkinderen.

Broersen begon in 1977 haar loopbaan in Ens bij de stichting Katholiek onderwijs. Daarna is ze op 25 maart 1993 gestart op de Voorpoort, die toen nog onder de gemeente Brederwiede viel. Later is het openbaar onderwijs ondergebracht bij gemeente Steenwijkerland en daarna bij Stichting Op Kop.

In 2010 behaalde Frederica haar Dalton-certificaat. Zij maakte veel veranderingen mee in het onderwijs. Zij begon met een kroontjespen en eindigde met het digibord en laptops.

De kinderen hebben als afscheidscadeau voor hun juf een grote perenboom versierd met peren die de kinderen zelf maakten.

Broersen verliet haar kinderen ook niet zonder verrassing. Zij had voor de feestelijke laatste schooldag een ijscokar geregeld.

Nieuws

menu