Junior Rangers gezocht voor Nationaal Park Weerribben-Wieden. Sporen zoeken, soorten inventariseren, vogels ringen en eetbare planten zoeken én opeten

Kinderen tijdens een natuuractiviteit. Foto: IVN / archief NDC Mediagroep

Het nieuwe Junior Rangers-seizoen gaat van start in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Wie tussen de 12 en 18 jaar oud is, van natuur houdt, graag buiten is en de handen uit de mouwen wil steken is welkom op 4 september. Hier doen de deelnemers langs de waterkant onderzoek.

Deelnemers komen met een vaste groep jongeren een keer per maand samen. ‘Je gaat op pad met experts om te leren hoe je natuur moet beheren en onderhouden en daarbij kom je soms op plekken waar alleen boswachters komen’, vertelt woordvoerder Nel van der Laan.

Junior Rangers gaan volgens Van der Laan bijvoorbeeld sporen zoeken, soorten inventariseren, vogels ringen, eetbare planten zoeken en opeten en bushcraften. ‘Aan het einde van het seizoen is het feest, dan wordt het seizoen afgesloten met een tweedaags kamp midden in de natuur.’

De jongeren komen in het seizoen van september tot en met juni tien keer samen. Het afsluitende zomerkamp vindt plaats in juli. De activiteiten worden gecoördineerd door vaste begeleiders.

Wie Junior Ranger wil worden kan mailen naar juniorrangers@ivn.nl .

Nieuws

menu