Kaarten vliegen weg voor Openluchttheater Tolhekke in de maand juli; topacts trekken publiek uit het hele land

Suzan&Freek. Persfoto

Waylon, Di-rect, Suzan & Freek, Maan, 3JS: het zijn grote namen die in de maand juli naar Openluchttheater Tolhekke komen. De kaartverkoop is vrijdag 12.00 uur gestart en het gaat hard: binnen de kortste keren waren de eerste duizend kaarten verkocht. ‘Dus wacht niet te lang, anders vis je achter het net’, waarschuwt Han Evers van de organisatie.

Tussen 1 juli en 24 juli geven tal van artiesten op in Openluchttheater Tolhekke. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.openluchttheatertolhekke.nl .

Groots podium met tribune

Op de groene ligweide van zwembad Tolhekke, nabij Oldemarkt, zal deze zomer door InterStage uit Meppel een groots podium met tribune gebouwd worden met maar liefst 500 tot 800 zitplaatsen. Bezoekers gaan genieten van topacts. Zowel regionale bekenden als artiesten van landelijke statuur zullen hun opwachting maken, volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Voor de kleintjes

Voor de kleintjes komen Dikkie Dik en Gonnie en Gijsje langs. En je kunt een stap zetten in de vrolijk makende wereld van Max Velthuys in de kikkerspeeltuin. Als je net als Kikker je zwembroek meeneemt, kun je ook gratis zwemmen. Het is zelfs mogelijk om te zwemmen met klassiek met Staffa Trio op zondagochtend.

Het programma in de maand juli:

Motel Westcoast, donderdag 1 juli.

Dit bijzondere muziekgezelschapbrengt al circa twaalf jaar hét theaterconcert met de meest populaire Amerikaanse ‘Westcoast’-nummers aller tijden. Voor het eerst wijdt Motel Westcoast een gehele set aan de legendarische Eagles en na de pauze volgt The best of the Westcoast met o.a. songs van legendarische groepen als The Beach Boys, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Joni Mitchell en CCR.


3JS, vrijdag 2 juli.

De Volendamse band 3JS is al achttien jaar onderweg, maar dat betekent niet dat het drietal op de automatische piloot de toekomst tegemoet gaat. Met het kersverse nieuwe bandlid Robin Küller komen ze in Openluchttheater Tolhekke de sterren van de hemel spelen. Alles komt voorbij: de meest bekende hits, de mooiste ballads en wie weet ook nummers van hun nieuwe album “Aard van het beest”.


Her Majesty, zaterdag 3 juli.

Deze avond speelt Her Majesty het meesterwerk Déjà vu integraal met klassiekers als ‘Teach Your Children’, ‘Almost Cut My Hair’, ‘Our House’ en ‘Carry On’, aangevuld met het mooiste en beste van het overige CSNY-repertoire. Dit alles als altijd met ‘samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie’, aldus De Volkskrant.


Twee Recht Twee Averecht woensdag 7 juli.

Frontale Confrontatie: Hoe kijk jij in de spiegel? Wie zie je dan en wat zou je het liefst willen zien? Perfectie? Het spreekwoord zegt: “goede raad is duur”. Ons advies is gratis! Kortom: Ga elke ochtend even voor de spiegel staan, recht je rug en kijk jezelf dan eens vriend’lijk aan. Dan zeg je deze woorden, zeg ze luid en goed: ‘Je bent de leukste mens die ik ooit heb ontmoet!’ Twee Recht Twee Averecht zorgt voor verrassingen in hun 18e programma.


Bökkers&Keizer, donderdag 8 juli.

Vanaf half juni tot eind juli gaat Nederlands (bijna) bekendste duo (Remko Keizer en Hendrik Jan Bokkers ) weer de wei in.


The Story of George Michael, vrijdag 9 juli.

Story of George Michael! Dit keer speelt Charly Luske met zijn fantastische band al die geweldige songs van 1 van de beste zangers ooit. Swing ook mee en geniet van een super geweldige avond uit.


Di-Rect, zaterdag 10 juli.

Ruim tien jaar nadat Marcel Veenendaal de nieuwe lead-zanger werd van Di-rect behoort de band nog steeds tot de top van de Nederlandse rockscene. In het begin van de coronaperiode scoorden zij nog nog een mega hit met ‘Soldier On’. Het nummer werd door velen gezien als een ‘corona-anthem’ en behaalde een twaalfde plaats in de Top 2000 van 2020. En dit jaar won Di-rect twee Edisons in de categorieën ‘Rock’ en ‘Beste nummer’.


Staffa Trio, zondag 11 juli.

Zwemmen met Klassiek. Een ticket is inclusief een gratis zwemkaartje. Sinds 2013 bestaat het Staffa Trio uit violiste Symone Boerstoel, en Angela en Mark Kreeftmeijer op klarinet en piano. Het trio speelt kamermuziek in originele bezetting en bewerkingen van barok tot 20e eeuw en heeft repertoire van koffieconcert tot avondvullend programma.


Heiligen Hendrik, woensdag 14 juli.

Hendrik’s Zotte Zomer Parade wordt een carrousel aan emoties, waarbij vreugde, melancholie en uitbundigheid om voorrang vechten. Maar wees niet bang: uiteindelijk voert Hendrik’s onvervalste ‘helligheid’ de boventoon. Want hoe mooi of hoe slecht het weer ook is, Hendrik heeft altijd wel een reden om geheel zonder mondkapje in onmetelijke woede te ontsteken.


Rolf Sanchez, donderdag 15 juli.

Rolf Sanchez brengt de Latin vibes naar het openluchttheater met een breed repertoire aan Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige muziek. In september 2020 bereikte hij de #1 positie op de grootste nationale muziek hitlijst De Nederlandse Top 40 met TikTok sensatie en airplay hit “Más Más Más” Samen met zijn band Latin Society zet hij een onvergetelijke show neer vol vlammende passie.


Waylon, zaterdag 17 juli .

Live staat deze zanger op eenzame hoogte, wat iedereen die ooit eens een live show heeft meegemaakt kan beamen.


Suzan& Freek, zondag 18 juli.

Na het debuutalbum volgen in 2020 de singles Weg Van Jou en De Overkant met Snelle, een ode aan de plek waar ze alledrie vandaan komen: de Achterhoek. In maart 2021 wordt Goud uitgebracht, waarmee Suzan & Freek voor de zevende keer de Top 40 bereiken en het Nederlandse duo zijn geworden dat het meest succesvol is in de Nederlandse taal in de Top 40.


Ancora, v rijdag 23 juli.

Na twee uitverkochte unieke voorstellingen in Rabo Theater De Meenthe gaat Ancora een maatje groter. Tijdens deze unieke avond zullen de mannen van Ancora ondersteund door een geweldige 8-koppige live band een concert geven.


Maan, zaterdag 24 juli.

Met haar clubtour ‘Waar Ga Je Heen’, stond ze op poppodia als de Melkweg, de Effenaar, het Metropool en Paradiso! De veelzijdigheid in haar stem en muzikaliteit zorgt ervoor dat ze zich moeiteloos kan bewegen in verschillende genres zonder zichzelf te verliezen. Met haar recentste hit ‘Blijven Slapen’, die ze heeft samen met Snelle, manifesteert ze zich gestaag als een van de grootste jonge artiesten van Nederland. De verkoop hiervoor start maandag.


Prentenboekjesfestival, zondag 4 juli .

Het Prentenboekjesfestival met Kikkerspeeltuin is geopend vanaf 9:15 uur. De voorstelling ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’ wordt 2 keer gespeeld. De voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ | €12,00 | wordt ook 2 keer gespeeld. Na afloop van een voorstelling mogen de kinderen met een theaterkaartje gratis zwemmen.

Kom je spelen en tekenen met Kikker en zijn vrienden? Stap in de vrolijk makende wereld van Max Velthuys! Stap letterlijk in de boekjes van Max Velthuijs en ervaar de wereld van Kikker en zijn vrienden. Kook in zijn huis op zijn kachel, schrijf in zijn schrift, pak zijn sjaal, bak een taart met Beer en speel eindeloos met alle vrienden in het bos.


Nieuws

menu