Kalenberg neemt afscheid van beheerder dorpshuis

De nieuwe beheerders Justin en Ella van Beek nemen afscheid van Henk Slijkhuis.

De nieuwe beheerders Justin en Ella van Beek nemen afscheid van Henk Slijkhuis. Foto Aletta Jongschaap

Na bijna 20 jaar heeft Henk Slijkhuis afscheid genomen als beheerder van het dorpshuis in Kalenberg. Het bestuur van het KGH bood hem afgelopen vrijdag 28 april een afscheidsavond aan.

Een rode loper tussen Henk’s woning en het dorpshuis symboliseerde het loopje dat Henk in de afgelopen periode duizenden keren heeft afgelegd. Een mooi en emotioneel moment vrijdagavond: Henk en zijn vrouw Ingrid liepen over de rode loper door een haag van dorpsgenoten naar het KGH. Die korte afstand was één van de pluspunten in Henk’s sollicitatie indertijd: geen reiskosten!

De voorzitter van het KGH, Petronella Jongschaap-van Beek, bedankte Henk voor zijn enorme inzet. „Het komt goed” en „Dat regel ik” zijn bekende uitspraken van Henk. En zo was het, Henk was een zeer goede gastheer voor alle activiteiten in het KGH en in overleg was praktisch alles mogelijk. Ook bij de nieuwbouw van het dorpshuis in 2012 was Henk nauw betrokken; bij het maken van de plannen, het uitzoeken van meubilair én het verzorgen van koffie en broodjes voor de vrijwilligers. Als geschoold kok is koken zijn passie en dat kwam tot uiting in de vele maaltijden die hij voor de dorpsgenoten verzorgde.

Alle reden om Henk én Ingrid uitgebreid te bedanken. De vaste gebruikers van het KGH toonden hun waardering en dank in filmpjes, kaarten en cadeaus. Zo’n 70 Kalenbergers waren aanwezig.

Henk zal gemist worden, maar gelukkig zijn er goede opvolgers. De afgelopen maanden zijn ze al ingewerkt en vanaf 1 mei zijn Justin en Ella van Beek officieel de beheerders van het KGH. Het stel heeft er zin in en zal ongetwijfeld hun eigen stempel gaan drukken. Justin en Ella wonen iets verder van het dorpshuis dan Henk, maar nog steeds op loopafstand. De rode loper zal over 20 jaar iets langer moeten…