Kandidaten voor zesde Anne Beeltje Cultuurprijs gezocht

Han Evers is de vijfde winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs.

Han Evers is de vijfde winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs. Foto: Wilbert Bijzitter

Wie wint de zesde Anne Beeltje Cultuurprijs? Dat blijkt tijdens de opening van Kopje Cultuur op 10 september aanstaande.

De Anne Beeltje Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 2.000 euro, een oorkonde en een fraaie schaal en wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of groep, die op bijzondere wijze het culturele leven van Steenwijkerland heeft verrijkt en daarmee sterk verbonden is.

De Lions Club Steenwijk en de gemeente Steenwijkerland hebben de prijs ingesteld als eerbetoon aan de in 2008 overleden cultuurwethouder van Steenwijkerland, Anne Beeltje. De jury bestaat uit de kunstkenners Marian Sprenkeler, Folkert Jellesma en Gert Labots en beeldend kunstenaar Harm Prinsen.

Kunstpromotor Wim Hey won acht jaar geleden de eerste Anne Beeltje Cultuurprijs. Zijn opvolgers waren Claartje van Dokkum, theatergroep Sjeu uit Vollenhove, Jan Toor en Han Evers.

Kandidaten kunnen, voorzien van een motivatie, aangemeld worden via e-mail ( annebeeltjecultuurprijs@gmail.com ) Iedereen kan kandidaten voordragen.