Kerken Oldemarkt en Paasloo ook zaterdag open

De schuurkerk in Paasloo.

De schuurkerk in Paasloo. Foto: Willem Braam

Voor het eerst dit jaar zijn de Hervormde Kerken in Oldemarkt en Paasloo in de maanden juli en augustus opengesteld op de woensdagen van 11.00 tot 15.00 uur.

Negen vrijwilligers hadden zich hiervoor opgegeven om aanwezig te zijn in de beide kerken. Ze hebben veel vakantiegangers en dorpelingen mogen ontvangen. In alle rust een kaarsje aansteken, luisteren naar muziek, even rusten en vol bewondering kijken naar het prachtige orgel.

Uiteraard waren er in Paasloo meer mensen die binnen liepen, de kerk ligt namelijk op een fietsroute. Deze oude schuurkerk uit 1339 is ook zeer de moeite waard om binnen te kijken.

Op 10 september is het Monumentendag. Ook dan zijn beide kerken open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn dan schilderijen te bewonderen van Harm Visserman, Marijke Braad, Alette Uytenboogaard, Gertrud Huber, Aukje Visser en Wesselien de Rooy.

Voor de kerk in Oldemarkt zijn vrijwilligers welkom. Wie een paar uurtjes in de kerk aanwezig kan zijn, kan zich opgeven bij Mijntje, telefoon: 06-13931052 of Coba, telefoon: 0561-477323.