Kerstgroepen uit de hele wereld in het Stadsmuseum Vollenhove tijdens de kerstvakantie

In Stadsmuseum Vollenhove zijn tijdens de kerstvakantie honderden kerstgroepen van over de hele wereld te zien.

In Stadsmuseum Vollenhove zijn tijdens de kerstvakantie honderden kerstgroepen van over de hele wereld te zien. Foto: Aangeleverd

“Kerstgroepen uit alle landen” is de titel van de kerstgroepen-expositie in het Stadsmuseum in Vollenhove. Die begint op 10 december en loopt door tot 8 januari volgend jaar.

In het Stadsmuseum zijn een paar honderd groepen en groepjes van klassieke tot moderne stijl te zien, gemaakt van diverse materialen. De kerstgroepen tonen hoe het aloude kerstverhaal overal ter wereld op verschillende manieren wordt uitgebeeld.

Uit alle landen zijn sfeervolle kerstgroepen te zien. Iedere kerstgroep is weer anders, maar toch vertellen ze alle hetzelfde verhaal; herkenbaar voor jong en oud. De kerstgroepen zijn afkomstig uit de collectie van Ida en Peter Diemer. Zij verzamelen al jaren en zijn lid van de vereniging Vrienden van de kerstgroep Nederland. In de loop der jaren hebben zij een bijzonder mooie en waardevolle collectie opgebouwd met ongeveer 2200 verschillende groepen en groepjes.

‘Kerststallen-stad’

Bewoners in de Kerkstraat en de Bisschopstraat in Vollenhove zullen hun kerststallen, kerstgroepjes, kerstbomen, kerstengelen of andere kerstversieringen weer achter de ramen plaatsen, waardoor de binnenstad geheel in kerstsfeer zal zijn en Vollenhove evenals voorgaande jaren ‘kerststallen-stad’ wordt.

Een bezoek aan Vollenhove en het stadsmuseum is in deze periode zeker de moeite waard en een leuk uitje in de kerstvakantie. Naast koffie en thee met iets lekkers is er ook chocolademelk. Voor de kinderen is er een fotopuzzel.

Stadsmuseum Vollenhove is dagelijks open van 13.00 tot 17.00 uur behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. De entree bedraagt 5 euro (2 euro voor kinderen tot 12 jaar). Donateurs en met museumjaarkaart 1 euro korting. Het museum zit in de Bisschopstraat 36.