Kerstgroepenexpositie in Stadsmuseum Vollenhove geopend

Exposant Peter Diemer verrichtte de openingshandeling. Foto Stadsmuseum Vollenhove

Peter Diemer uit Veenendaal, exposant van de expositie, heeft zaterdagmorgen 10 december de achtste kerstgroepententoonstelling in Vollenhove geopend. Hij deed dit door de vrijwilligers van het museum rond te leiden door de tentoonstelling. Bij veel van de kerstgroepen is een bijzonder verhaal te vertellen en dat deed hij dan ook, zodat de verhalen door dienstdoende vrijwilligers weer doorverteld kunnen worden.

Tot en met 8 januari 2023 zijn in het museum aan de Bisschopstraat 36 in Vollenhove weer een paar honderd kerstgroepen en groepjes te zien. Ze komen uit allerlei verschillende landen, zoals de titel al aangeeft, waaronder Nederland, Duitsland, India, Peru, Noorwegen en IJsland. Bewoners van de Kerkstraat, Schapensteeg en de Bisschopstraat in Vollenhove hebben hun kerststallen, kerstgroepjes of andere kerstversieringen eveneens weer achter de ramen gezet, waardoor de binnenstad in kerstsfeer is en Vollenhove weer kerststallen-stad is geworden.


Het Stadsmuseum is tot en met 8 januari 2023 dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Kerstdag geopend. Voor de kinderen is er een fotopuzzel. Toegang volwassenen 5 euro; kinderen van 8-12 jaar 2 euro. Info: www.chcvollenhove.nl

Nieuws

menu