Kerstlichtjes verzamelen

Stichting Present krijgt dankbare reacties.

Stichting Present is op zoek naar vrijwilligers die een kerstattentie willen langs brengen bij mensen die wel een ‘Kerstlichtje’ kunnen gebruiken.

De dagen worden korter, we gaan naar het einde van het jaar. Voor velen is dit een gezellige tijd met elkaar samen binnen, gordijnen dicht en de kaarsjes aan en lekker eten met elkaar. Maar helaas is dit niet voor iedereen de realiteit. Binnen Steenwijkerland zijn er veel gezinnen en alleenstaanden die helemaal geen zin hebben in kerst. Eenzaam zijn is niet altijd zichtbaar. De periode naar Kerst kan voor sommige mensen een donkere periode van eenzaamheid zijn. Bijvoorbeeld omdat ze niemand hebben om het mee te vieren of omdat er geen geld is om hier aandacht aan te schenken. Present Steenwijkerland wil graag in de dagen voor kerst iets voor deze mensen betekenen in de vorm van het Kerstlichtje.

Kerst is immers een tijd waarin we extra naar elkaar kunnen omkijken en door een klein gebaar lichtpuntjes voor iemand kunnen zijn. Vrijwilligers kunnen zich bij Stichting Present opgeven om in de tijd voor kerst iemand te bemoedigen door een paar keer (anoniem) een kerstattentie langs te brengen. Het is dankbaar werk om in de donkere dagen een Kerstlichtje zijn en het kerstgevoel doorgeven aan een ander! Aanmelden hiervoor kan via de website, https://stichting.stichtingpresent.nl/steenwijkerland/

onder vermelding van ‘Kerstlichtje’. „We nemen dan contact met u op,” zegt coördinator Marieke Weijdema. Aanmelden kan tot en met 8 november. „Laten we er met elkaar voor zorgen dat kerst voor iedereen een fijn moment wordt!”

Nieuws

menu