Kindercorso Vollenhove en Jeugdcorso Sint Jansklooster krijgen flinke subsidie van de provincie

Het Kindercorso in Vollenhove vindt dit jaar plaats op 21 augustus.

Het Kindercorso in Vollenhove vindt dit jaar plaats op 21 augustus. Foto: Johan Vis

Kindercorso Vollenhove en Jeugdcorso Sint Jansklooster krijgen een flinke subsidie van de provincie Overijssel. 10.000 euro moet ervoor zorgen dat de evenementen op 21 augustus en 18 september doorgaan.

Naast het kinder- en jeugdcorso zijn er nog tien evenementen in de provincie Overijssel die subsidie krijgen. Vorig jaar konden organisaties van kleinere evenementen subsidie aanvragen voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen voor dit jaar. Van een aantal is bekend dat deze dit jaar nog niet doorgaan. Voor hen schuift de subsidie door naar volgend jaar. Evenementen die wel passen binnen de gestelde corona maatregelen zijn druk met de voorbereidingen, dat geldt dus ook voor het Kindercorso Vollenhove en het Jeugdcorso Sint Jansklooster.

Toekenning

De subsidie voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen is een eenmalige subsidie van 10.000 euro. De totale begroting van het evenement moet minimaal 20.000 euro zijn. Een onafhankelijke Adviescommissie Evenementen Overijssel beoordeelt de subsidieaanvragen. Zij kijkt onder meer naar het onderscheidend karakter, de aansluiting bij het DNA van Overijssel en de regionale uitstraling.

De evenementen die subsidie krijgen zijn: Maakmeemaand (voorheen Makerfestival Twente), The Overkill, Ster van Zwolle, Ronde van Overijssel, Sallandse Wandelvierdaagse, Hellendoornrally, Zwartsluis onder Zeil, Heimland, Festival op de Vecht en de IJsseltheaterfietstocht.

Plezier en vertier

Gedeputeerde Eddy van Hijum (vrijetijdseconomie) is opgelucht dat er weer het een en ander mogelijk is als het om evenementen gaat, die coronaproof zijn: „De provincie draagt de evenementenbranche een warm hart toe. Zij hebben het ongelooflijk zwaar gehad, maar een aantal heeft zichzelf ook weer opnieuw uitgevonden. We zijn allemaal toe aan wat meer plezier en vertier. Het is daarom fijn dat de eerste kleinere evenementen op de agenda staan. Wij ondersteunen die van harte.”