Kinderen bezoeken Sinterklaas in hotel

De Sint sloeg zijn grote boek open, waarin hij over ieder kind wel een nieuwtje had staan. En zo kreeg ieder kind even zijn/haar momentje met Sinterklaas. Foto: Sieb van der Laan

Sinterklaas heeft afgelopen weekend weer een nacht geslapen in het Sinterklaashotel in de Parochie van de St. Andreaskerk in Steenwijkerwold.

In totaal hebben 47 kinderen en hun ouders genoten van een gezellig en knus bezoek aan Sinterklaas, georganiseerd door de katholieke kerk. In kleine groepjes werden de kinderen ontvangen in de gezellige ontvangstruimte. Daar werd een mooie Sint of Piet medaille geknutseld, onder het genot van een bekertje ranja en vooral veel pepernoten. Pieten knutselden gezellig met de kinderen mee.

Na het knutselen was het tijd om door de versierde gangen van het parochiehuis de pijlen te volgen naar de ‘Pieten-Bieb’. De kinderen zaten daar gezellig met Piet op de kussentjes op de grond, aandachtig te luisteren naar de voorleesmevrouw die een grappig verhaal vertelde over Boer Boris die een paard van Sinterklaas moest vinden.

Nadat het paard was gevonden, was het tijd voor het hoogtepunt van de middag: een bezoek aan Sinterklaas! Met gespannen blosjes op de wangen klopten de kinderen op de deur van de kamer van Sinterklaas… „Binnen!”

Nieuwtje

Onder het genot van feestelijke klanken van de accordeon, dansten ouders en kinderen soms ietwat voorzichtig naar binnen. De Sint sloeg zijn grote boek open, waarin hij over ieder kind wel een nieuwtje had staan. En zo kreeg ieder kind even zijn/haar momentje met Sinterklaas.

En toen was het bezoek ten einde… Kinderen en ouders verlieten glunderend en met een grote glimlach het Sinterklaashotel. Een bijzondere, uitermate geslaagde editie, met een recordaantal kinderen. Sinterklaas heeft direct zijn boeking voor volgend jaar in het hotel weer bevestigd.

Nieuws

menu