Kinderen maken in Wanneperveen dorp in stijl van Wilde Westen

Kinderen maken een heus dorp, dit keer in de stijl van het Wilde Westen. Aangeleverde foto

Timmeren, zagen, bouwen, versieren. Kinderen uit Wanneperveen, Kolderveen, Nijeveen, Giethoorn en Belt-Schutsloot kunnen zich op het feestterrein aan de Bovenboerseweg in Wanneperveen drie dagen lang (26, 27 en 28 mei) uitleven en een echt dorp uit het Wilde Westen maken.

Spiekerdorp is een initiatief van een aantal betrokken. De eerste editie van Spiekerdorp in 2018 en daaropvolgend 2019 was een enorm succes. Enthousiaste kinderen en betrokken vrijwilligers maakten samen een groot kinderfeest. Helaas heeft het evenement door corona 2 jaar geen doorgang kunnen vinden, maar dit jaar kan er eindelijk weer een mooi kinderevenement worden gehouden.

In slechts enkele dagen tijd weten de kinderen, door naar elkaar te luisteren en met elkaar te overleggen, iets heel moois te maken. Tijdens Spiekerdorp 2022 gaan de kinderen bouwen aan een heus dorp in stijl van het Wilde Westen met onder andere saloons, bankgebouwen maar ook tipi tenten mogen niet ontbreken. Daarnaast worden er ook verschillende randactiviteiten georganiseerd.

Meer informatie is te vinden op: www.facebook.com/SpiekerdorpWanneperveen

Nieuws

menu