Klaas Slagter uit Meppel rookt de lekkerste paling in Vollenhove

Palingroken in Vollenhove. Foto: René Wiegmink

De palingrookwedstrijd zaterdagmiddag op het Hollandse Plein voor Café de Doppe in Vollenhove is gewonnen door Klaas Slagter uit Meppel.

Al jarenlang worden de slangvormige vissen door de deelnemers met grote zorg gerookt. Zaterdag waren er 15 palingrokers. Hun gerookte palingen werden door de jury beoordeeld. Smaak was het belangrijkste onderdeel voor jurering en telde daarom twee keer mee. Verder werd er beoordeeld op kleur, gaarheid en het zoutgehalte.

Samen zorgen voor gezelligheid

Ondanks de naam palingrookwedstrijd was het wedstrijdelement voor Café de Doppe niet het belangrijkste. Gezamenlijk zorgen voor gezelligheid, dat was het waar het bij Café de Doppe om te doen was. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vele bezoekers. Bezoekers werden dikwijls door de deelnemers getrakteerd op allerlei lekkernijen die zij naast paling rookten. In sommige gevallen was het zelfs mogelijk om heerlijk vers gerookte paling te proeven.

Gezellig druk

Ingrediënten die deze middag zeker niet ontbraken waren de geur van smeulend hout en gerookte vis. „Het was gezellig druk, mede dankzij het perfecte weer”, blikt organisator Erik Lok tevreden terug.

Nieuws

menu