'Kleurrijk veelzijdig' in Duo Expo Kulturhus Giethoorn

Rust, beweging en kleur zijn belangrijk voor Bernardien Hubbers.

Rust, beweging en kleur zijn belangrijk voor Bernardien Hubbers.

Vanaf 2005 schilderen ze al samen. Ze hebben altijd samen workshops gevolgd bij diverse kunstenaars en lessen gevolgd aan de kunstacademie te Leeuwarden. Ook nu zijn ze onafscheidelijk in deze Duo Expo Kleurrijk veelzijdig. Op zaterdagmiddag 4 juni wordt de Duo Expo van Bernardien Hubbers & Stijn Ringsma in het Kulturhus van Giethoorn om 16.00 uur geopend.


Deze Duo Expo laat een bonte verzameling werken van Bernardien & Stijn zien. Veel kleur en veel diversiteit met gebruik van veel verschillende materialen maakt deze expositie van de twee vrouwen de moeite van een bezoek aan het Kulturhus waard. In de maanden juni en juli zijn de werken te bewonderen in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

Bernardien Hubbers

„Het schilderen is voor mij een avontuur. Langzaam komt mijn werk tot leven. Ik kijk nog eens en maak een hoek iets lichter of juist donkerder. Rust, beweging en kleur zijn voor mij belangrijk. Wanneer een werk ‘kijkklaar’ is, volgen er een paar dagen van bezinning, waarna ik de laatste details aanbreng. Ik voel me niet gebonden aan een stijl of vorm, ik werk met textiel, pasta, papier of natuurlijke materialen.”


Stijn Ringsma

„Wanneer ik achter de ezel sta vergeet ik de tijd en het liefst experimenteer ik door verschillende materialen door de verf te mengen. Heerlijk om bezig te zijn met schilderen. Mijn inspiratiebronnen zijn vrouwen, bloemen, dieren en het strand, waardoor mijn werken veel diversiteit laten zien.”